به شبکه های اجتماعی معتادید یا نه؟يك تست روانشناسي؛
خداوندا! با تدبیر خود از تدبیرهای ناقصم بی نیازم فرما و از اختیار خود بهره مندم بساز. نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات/آخرین بروزرسانی وبگاه:تابستان 1400
تهیه و تدوین مطلب:گروه نویسندگان

به شبکه های اجتماعی معتادید یا نه؟

به هفت سوال زير پاسخ دهيد تا مشخص شود كه شما هم جز معتادان شبكه هاي اجتماعي هستيد يا خير.

***

به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ شبکه‌های اجتماعی می‌توانند به ما کمک کنند اما از طرفی هم می‌توانند یک مانع باشند. بسياري از افراد به طور افراطي از اين شبكه ها استفاده مي كنند و بسياري از اوقات مفيد خود را بيهوده در اين دنياي مجازي سپري مي كنند. چیزی که همه به آن به چشم یک شوخی نگاه می‌کنند، اما واقعاً شوخی نیست.

تشخیص وضعیت شما:

در اینجا 7 نشانه آورده ایم تا نشان دهیم شما به شبکه‌های اجتماعی معتاد (!) هستید یا خیر؟

نشانه اول: با هر بار اتصال به اينترنت سري هم به صفحه خود مي زنيد؟

گاهی اوقات برای انجام کاری به اینترنت می‌روید اما خود را در شبکه‌های اجتماعی پیدا می‌کنید؛ می‌شود اسم این حالت را وسوسه گذاشت. مثلا شما روزی برای انجام یک کار مفید در حال گشت و گذار در اینترنت هستید که در آدرس بار اسم شبكه اجتماعي كه عضوش هستيد مي افتد و ناخواسته به درونش می‌روید و آن وقت شما را تلف می‌کند. اما شما باید عادت کنید حتی اگر فیسبوک یا شبکه اجتماعی دیگر به طور ناخواسته در مرورگر شما ظاهر شد سریع آن را ببندید. مطمئنا کار‌های مهم تر از اين هم وجود دارد.

نشانه ۲ : با گوشي هوشمندتان هم سراغ شبكه اجتماعي مي رويد؟

آيا شما هم گوشي هوشمند متصل به اينترنت داريد؟ آيا نا خودآگاه به طور مرتب صفحه شبكه اجتماعي خود را توسط گوشي كنترل مي كنيد؟

نشانه ۳ : سرویس‌های متصل شده از تعداد بازدید شما بیشتر است؟

. یکی از مزایای داشتن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی سهولت ورود به وب سایت و سرویس‌های این شبکه‌ها است. با این حال، این نیز می‌تواند یکی از موارد منفی باشد. کار جایی مشکل ساز می‌شود که شما شروع به اعتماد به این برنامه‌های کاربردی وب سایت‌ها می‌کنید و بسته به نوع دسترسی آن‌ها می‌توانند به اطلاعات مربوط به شما دسترسی داشته باشند. البته در این موارد باید تنظیمات بخش حریم خصوصی را چک کنید، البته هنوز هم می‌تواند تهدید وجود داشته باشد.

نشانه 4 : از سر صبح تا شب قبل از خواب (بوقِ ..) آنجا هستید؟

هیچ کدام از این چیزها برای ما خوب نیستند. فکر کنم همه ما با این موافق هستیم که باید روز خود را خوب شروع کنیم تا بقیه روز نیز برای ما خوب بگذرد. اینکه تا لنگ ظهر در رختخواب باشید و بعدش هم بروید و چرخی در اینترنت بزنید ( البته این بیشتر شبیه به یک افسانه است) و کل وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی تلف کنید اسم آن را نمیشود زندگی گذاشت. علاوه بر این، باید قبل از خواب نیز از استفاده از این شبکه‌ها اجتناب شود. مشکل شبکه‌های اجتماعی نیست بلکه مشک اصلی خود این فناوری است. این ثابت شده است که صفحه نمایش روشن مانع از به خواب رفتن مغز شما می‌شود و آن را با درگیر کردن به فکر‌های روز فریب می‌دهد. به همین دلیل است که ما معمولا احساس خستگی نمی‌کنیم. همچنین می‌توانید شما را تا صبح بیدار نگه دارد تا از شغلتان باز بمانید و بروید پیش مدیر گرامی‌تان بگوید : داشتـــــــــــم فیسبـــــــوک چک می‌کردم!

نشانه 5 : دوستان آنلاین اجتماعی تان از دوستان واقعی تان بیشتر هستند؟

هر وقت که شما با دوستان و یا خانواده تان بیرون می‌روید، اغلب شاید به این موضوع پی ببرید که زمانی که به اسمارت فون خود نگاه می‌کنید از دیگران بیشتر است. امیدواریم جواب سئوال ما "نه” باشد چرا که در غیر این صورت شما یک معتاد ۱۰۰% شبکه اجتماعی هستید. پس زودتر برای ترک کردن اقدام کنید.

نشانه 6 : شما همه چیز را به اشتراک می‌گذارید؟

گاهی اوقات شما در شبکه‌های اجتماعی روزی چندین پست می‌دهید و روز بعد چیزی ارسال نمیکنید ( و یا خیلی کم ارسال می‌کنید) خب این چیزی نرمال است و خیلی غیر عادی نیست. اما اگر شما هر ویدئویی که تماشا می‌کنید، هر عکسی که مشاهده می‌کنید و خلاصه هر چیزی که دم دست تان است را به اشتراک می‌گذارید قطعا مضر است و باید تعادل را رعایت کنید. این را به یاد داشته باشید که همیشه باید میانه رو باشید.

نشانه 7 : تمام مشخصات زندگي شما در صفحه تان قابل دسترسي است؟

خب شايد اين خطرناكترين عادت معتادان به شبكه هاي اجتماعي باشد. اگر شما این کار را می‌کنید، مثلا در فیسبوک می‌زنید که قرار است ۲ ساعت دیگر بیرون بروید و قسمتی از زندگی تان را فاش می‌کنید می‌توانیم با قاطعیت بگوییم که روزی به ضرر شما تمام خواهد شد. چرا که آدرس خانه شما هم احتمالا در فیسبوک ثبت شده است و ممکن است روزی سر همین قضیه دزد به خانه شما دستبرد بزند.

 
برگرفته از سايت گجتي ها

 

 




:: بازدید از این مطلب : 3039
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 اسفند 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
از طریق فرم زیر در بهبود کیفیت محتوای وبگاه یاریمان کنید.


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








براي دانلود کليک کنيد
محتواي اين وبلاگ منطبق بر قوانين جمهوري اسلامي ايران مي باشد. اين وبگاه در سايت ساماندهي پايگاه هاي اينترنتي وزارت ارشاد ثبت شده است. اکثر مطالب وبلاگ داراي منبع از کتب اسلامي و يا سايت هاي ارزشي و مفيد ديني است و کپي برداري از مطالب وبگاه فقط با ذکر منبع بلا مانع است